Pages

Őszi kupac

2016. szeptember 13., kedd

Még alig értünk be a szeptember kapujába a naptár szerint - gyakorlatilag meg eléggé nyár van még, de kit érdekel - én máris gyakran vizualizálom magam előtt, ahogy plédbe burkolózva kortyolgatom a forrót teát, miközben kint esik az eső vagy éppen fáradtan süt be az őszi nap a szobába és hullik a fákról az ősz takarója - nektek is megvan most már? Na, szóval őszi idill van kint is, bent is meg minden, és hát persze, hogy az ember lánya emellett elkezd azon is gondolkodni, hogy milyen könyv illik leginkább ehhez az élethelyzethez.  Mégis ki ne tenne így?
Szóval igen, hölgyeim és uraim -bár az utóbbi két hétben kábé egy betűt se tudtam olvasni a fáradságtól vagy éppen a szocializációtól, de ennek ellenére mégis csak azon jár az agyam, hogy mit fogok majd elővenni, ha végre odakerülök, amikor a fentebb említett szituáció megvalósul. Néha már itt kopogtat egyébként az ősz az ablakomon, ma is például egy kiadós, őszi eső koronázta meg az ebédszünetemet. Vizuális szemléltetés a képen.

És persze, muszáj leírnom, hogy a nyári olvasmánylistámat egészen jól teljesítettem magamhoz képest, ugyanis a 60%-át elolvastam, és meg is kaptam magamtól ezért a megérdemelt vállveregetést és a képzeletbeli konfettiesőt. Szóval, most azon leszek, hogy az őszi lista is legalább ennyire sikeres legyen. Nem mintha a listák teljesítése annyira számítana, de azért mégis csak jó érzés, ha néhanapján sikerül ilyen is.
Most pedig büszkén prezentálom az őszi terveimet, amelyeknél igyekeztem figyelembe venni a határaimat, de nyilván ez majd pár hónap múlva kiderül, hogy most se sikerült tökéletesen. És persze, tökre átgondoltam az egészet, egyáltalán nem a mai hazaút alatt jutott eszembe, hogy mit olvasnék ősszel...


  • Naomi Novik: Rengeteg
  • Agatha Christie: A titokzatos styles-i eset
  • L. M. Montgomery: Anne családja körében
  • George Eliot: Middlemarch
  • P. D. James: Halál jár Pemberley-ben
  • Kenneth Graham: A szél lengeti a fűzfákat 
  •  

2 megjegyzés:

Nikkincs írta...

Nálam abszolút várós ez az őszi idilli kép amit most lefestettél, és látom magam előtt az olvasásra váró könyvkupacot is :)
AC szerintem tökéletes őszre, a Rengetegre kíváncsi vagyok mit fogsz mondani (nekem sajnos nem lett hűha élmény), és hát Anne, ő abszolút az őszhöz tartozik nekem :) Jó olvasást mindegyikhez, szép a 60%-os teljesítés amúgy.

Heloise írta...

@Nikkincs: Ó, rokonlélek! :) Igen, Agatha Christie nekem is abszolút őszös, olyankor a legjobb Poirot-val kalandozni :)
A Rengetegnél én is kíváncsi leszek, hogy melyik táborhoz fogok tartozni :)
Köszi szépen - ennél jobban még életemben nem sikerült listát teljesítenem :D

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS