Pages

Mégis csak egy év végi összegzés...

2013. december 31., kedd


Valaki megkérdezte tőlem, hogy írok-e ide év végi összegzést. Ha igazán őszinte akarok lenni, nem terveztem, mert nem igazán van mit összegeznem most könyvek terén. Keveset olvastam, iszonyatosan keveset, mert ebben az évben folyton csak a saját életemen kattogott az agyam. A kórházakba gyakrabban jártam szinte, mint a könyvesboltokba. Volt hogy hozzám jöttek látogatóba, volt hogy én mentem. Nehéz és eseménydús év volt ez - különösen az utolsó öt hónap. Köszöntések és búcsúzások váltogatták egymást. Valaki érkezett, valaki elment. Az élet már csak ilyen. Egyszerűnek hangzik, pedig nem az.
Ebben az évben sokszor húzódtam be a csigaházam menedékébe, és becipzároztam a lelkemet. Nehéz volt velem, tudom - főleg, amikor hetekre, hónapokra eltűntem a beszélgetésekből, és még egysoros válaszleveleket sem írtam. De nagyon szépen köszönöm minden barátomnak, aki rendületlenül és megállíthatatlanul kopogtatott azon a bizonyos csigaházon, és mesélt, és érdeklődött - lehet nem érződött rajtam, de sokat jelentett nekem, tényleg. 
Tudjátok, most valahogy várom a szilvesztert, hogy szimbolikusan magam mögött hagyjam végre ezt az egész évet, és egy új fejezet kezdődhessen. Persze, nyilván nem teljesen így lesz, mert egy éjszaka nem szakítja meg a folyamatosságot, nem varázsol nekem teljesen üres lapokat, s az idő szövetéből se tépi ki azokat a részeket, amiket szívem szerint kivagdosnék egy hatalmas ollóval. De valahol a január 1-je mégiscsak egy új kezdet, egy új fejezet - amit reményeim szerint már P. G. Wodehouse fog írni nálam, és nem valami hatásvadász, nyomasztóan realista író.

De ha már az íróknál tartunk, azért lássuk csak, mely könyveket is emelném ki ebből az évből. Bár keveset olvastam, de nagy szerencsémre mindig jó és feledhetetlen élményekkel gazdagodtam. Most valahogy mindig beletaláltam a szuper könyvekbe. S ez azért mégis csak egy nem elhanyagolható pozitívum.
 Nos, mindenkinek Nagyon Boldogságos Új Évet Kívánok, legyen minden szebb, jobb a következő évben, és ne kerüljenek el senkit se az igazán fantasztikus, fotelbe szegezős, hajnalig maguknál marasztalós könyvélmények. :-)


11 megjegyzés:

Andi írta...

Egészséges, boldog és áldott 2014-es esztendőt kívánok!

Zenka írta...

Boldog Új Évet, és békés, boldogságos napokat!

Heloise írta...

Köszönöm szépen, Neked is viszont kívánom!

Heloise írta...

Köszönöm Zenka, neked is Nagyon boldogságos új évet!

Christina alias Pöfivonat írta...

Nagyon Boldog Új Évet és sok olvasnivalót kívánok neked. :)

Andrea írta...

Örülök, hogy megírtad! :) Csatlakozom a többiekhez: egy sokkal Szebb, Jobb és Boldogabb Új Évet Kívánok! :)

Grey Katherine írta...

Boldog új évet és sok-sok erőt egy sokkal jobb évhez!
Katherine

PuPilla írta...

Boldogabb új évet drága Heloise, és sok-sok jó olvasmányélményt! :*

Heloise írta...

Christina, Andiamo, Katherine, PuPilla nagyon szépen köszönöm, aranyosak vagytok! És persze, viszont kívánom nektek is: Legyen csodás számotokra ez az új év :-)

Nita írta...

Én is sokkal, de sokkal boldogabb új évet kívánok neked! Remélem, többet hallunk rólad idén!
(Megadsz nekem valamilyen elérhetőséget, ahova tudnék neked írni? Az enyém: konyvgalaxis (kukac) gmail (pont) com)

Heloise írta...

Köszönöm, drága Nita! :-* Neked is nagyon boldogságos új évet!
Remélem, - vagyis terveim szerint - ismét nekilendülök, aztán persze majd kiderül :-) de a szándék megvan :-)
(igen, persze - mindjárt írok neked mailt :-) )

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS