Pages

Mert szeretem a könyveket

2010. április 5., hétfő


Tegnap Joeymano megkért (Pupilla pedig feltételes módban kért meg, de neki is köszönöm :-) ) , hogy játsszak ebben az új körbeadogatós játékban. Nagyon szépen köszönöm szépen a felkérést mégegyszer :-), és akkor vágjunk is bele:

A játék menete:
1
. Írd le, hogy ki adta tovább a logót, és linkeld őt.

2. Ajánlj röviden (max. 3 mondatban) 3 számodra kedves könyvet.

3. Add tovább minimum 1, legfeljebb 3 embernek, és figyeld, ki mit ajánl – talán így találsz magadnak újabb kedvenceket.


Hát, akkor lássuk azt a három könyvet, amit ajánlok: igyekeztem én is, mint oly' sokan, olyan könyveket választani, amikről még nem esett szó a blogomban, de mégis a szívem csücskei. Ahogy így agyaltam ezen a kérdésen, meg is született mindegyik újraolvasásának a gondolata, hiszen ezek a számomra valóban kedves könyvek.

1. Mihail Bulgakov: Mester és Margarita

Azt hiszem, nem is én lennék, ha ez a könyv nem kerülne fel ide. Még gimis koromban olvastam először, s már akkor rabul ejtett Messire és az ő kompániájának vad ámokfutása Moszkva városában., ahol pár napig minden a feje tetejére áll. Hihetetlenül jó könyv, rengeteget szórakoztam rajta.

2. Kundera: Halhatatlanság

Két évvel ezelőtt került kezembe először, akkor még nem igazán hallottam az íróról. Ám ez az egyetlen mozdulatból születő regénye teljesen magával ragadott!Ekkor határoztam el, hogy összegyűjtöm az író könyveit, de azóta sem találtam olyat, ami ennyire Kundera.

3. Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

Attila, a hun alakjával ismertet meg bennünket Zétán, a Pannóniába tévedő görögön keresztül. Lenyűgöző világ ez, tele harcokkal, szenvedéssel, szerelemmel. Nagyon szerettem olvasni: ez is letehetetlennek bizonyult számomra.


Hát, már nagyon sokan megírták az ajánlóikat, és igyekeztem olyanokat keresni, akik még nem, nehogy bárki is kimaradjon ebből a jó kis játékból. :-) És akiknek a kedvenc könyveire nagyon kíváncsi lennék: Sister, Amilgade és Ani. Remélem, még nem kaptatok mástól megbízást :-)



8 megjegyzés:

PuPilla írta...

De jók, örülök, hogy elindult ez a játék, tetszett amiket elkezdtünk röviden ajánlgatni egymásnak! :)
Komoly könyveket vettél most elő, de biztos vagyok benne, hogy mind tényleg nagyon jó! Nekem eddig még kimaradt mind, bár Bulgakovval már szemeztünk egyszer :)))

Norin írta...

A láthatatlan embert én is szeretem. Nagy Gárdonyi Géza rajongó vagyok:) Én se tudom a regényeit letenni:)

Heloise írta...

Pupilla, én is most kezdtem nézegetni a többi ajánlót (sajna eddig a Húsvét lefoglalt), de nekem is nagyon tetszik ez a játék, ötleteket lehet belőle meríteni :-)

Norin, :-) Tényleg? Nagyon örülök, h Neked is annyira tetszett A láthatatlan ember. Bevallom töredelmesen, h Gárdonyi regényt (ezen és az Egri csillagokon kívül) még nem nagyon olvastam, de már érik az elhatározásom, hogy ezt a borzalmas mulasztásomat a nyáron pótoljam ;-)

zenka írta...

Annyira szégyellem, hogy a Mester és Margaritát még nem olvastam! Bennem mindig volt egy olyan előítélet, hogy nagyon kaotikus és érthetetlen- nem tudom, honnan vettem ezt... Biztos, hogy el fogom olvasni.

Heloise írta...

Igen, én is sokszor hallom másoktól, hogy kaotikus... nem tudom, én ezt nem igazán tapasztaltam, szerintem nagyon is követhető a történet, és ráadásul nagyon vicces is (legalábbis szerintem) :-) mármint a Moszkva rész.
Talán, a kaotikussággal azért vádolhatják, mert talán nem tudják Messire-t hova tenni: ki is ő? mit is akar? Vagy nem érzik az összefüggést a moszkvai és a jeruzsálemi események között... én ezekre tudok gondolni.
De egyébként szerintem tetszene Neked, van egy ilyen megérzésem :-)

amilgade írta...

A láthatatlan ember...többek közt ezért szeretnék visszamenni Attila korába. Az egyik nagy kedvencem!!!

Köszi, hogy rám (is) gondoltál a játék során. Igyekszem minél hamarabb megírni.

Heloise írta...

Amilgade, nagyon szívesen! :-) Kíváncsi vagyok, hogy Te miket fogsz ajánlani

Rose C. Saralyn írta...

Juj, örülök, h rám is gondoltál :)

Na, belefogok :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS