Pages

Csacsogjunk!

2010. december 1., szerda

Még vagy ezer évvel ezelőtt (na, jó... nem ezer évvel ezelőtt, csupán egy hete. De ez sokkal drámaiabban hangzik :-) ) Amadea és Bridge volt olyan kedves, hogy megkérdezték tőlem :

Melyik íróval/költővel ülnél le beszélgetni legszívesebben?

Gondolkodtam, gondolkodtam, de végül azoknál az embereknél lyukadtam ki végül, akik elsőre beugrottak. Szóval, az első mindenféleképpen J. R. R. Tolkien úr lenne, akivel legszívesebben többek közt az általa kitalált fantáziavilágról beszélnék - bár, gondolom ezért a témáért valószínű nem lenne oda, biztosan sokan megkérdezték már tőle életében, s szegénykét még halálában is ezzel zaklatják:-S -, s kíváncsi lennék rá, hogy vajon ő meg lenne -e elégedve a Peter Jackson által rendezett filmmel? Meg hát beszélgetnénk még az irodalomról, a nyelvészetről, s az ő köpönyegéből kibújt fantasy írókról. S arra is kíváncsi volnék, hogy mit szólna ahhoz, hogy manapság ennyire népszerű lett a fantasy műfaj.

A másik egy hölgy, még hozzá -mily' hatalmas meglepetés- J.K. Rowling lenne. Tudom, tudom ez is egy elég kiszámítható válasz részemről, de hát tényleg szívesen ülnék le vele beszélgetni :-) . Szívesen meghallgatnám az újságok és a tévéműsorok által százszor vagy ezerszer is leközölt történetet, ahogy megszületett a fejében Harry Potter alakja és a varázslók csodálatos világa. És persze megkérném, hogy írjon még történeteket - nem Harry Potter főszereplésével, de a varázslók világában játszódót. Mondjuk írja meg Harry szüleinek a történetét.

És végül, de nem utolsósorban, Karinthy és Kosztolányi kettősével is szívesen elbohókáznék valami vicces rendezvényen vagy csak úgy az utcán. Biztosan sokat nevetnénk :-) (ez most nagyon rám férne)


Igazából, van egy olyan sejtésem, hogy ezt már mindenki megkapta. Ha esetleg mégsem így lenne, akkor vedd úgy, hogy felszólítottalak a játékra :-)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát bizony a nevetés ránk férne. Azon kaptam magam,hogy csak dúrom magam előre ebben a nagy ködös-esős-havas zivatarban,sorra verem vissza Mammon démoni seregének támadásait, s közben a házi tűzhely parazsa lassan-lassan kialszik,s nem lesz mit védeni.
Talán dobni kéne egy hasábot a tűzre?!

Heloise írta...

Hát, igen... Ismerős a helyzet. Talán, a hasáb fa segítene vagy egy kis nevetés :-)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS