Pages

#április

2017. április 30., vasárnap

Blog szempontjából ez volt az a hónap, amiben  a legkevesebbet blogoltam. És ez volt az a hónap, amiben nem olvastam Üvegtrónt... Olvasatlanul visszavittem a könyvtárba. Az történt ugyanis, hogy A szél nevét csak nagyon nehezen tudtam elengedni. Nem számítottam rá, hogy ennyire. Éreztem, hogy egy picit meg kell torpanjak az olvasásokkal, hagynom kell lecsengeni magamban azt a történetet, mert ha ezt nem teszem, a következő olvasmányom fogja ennek meginni a levét, és zsigerből nem fog tetszeni. Úgyhogy nem hogy blogolni nem, még csak olvasni se nagyon olvastam. De én azt mondom, kell ez és néha szükséges is. Meg kell adni bizonyos olvasmányoknak azt az időt, ami jár nekik. Az Üvegtrónról továbbra sem tettem le, hogy megpróbálkozom vele, de most kicsit lekerült a radaromról, mert jelenleg éppen Sissiért rajongok meg Schwab újabb könyvéért. Bárhogy is keresitek a rejtett összefüggést közöttük, be kell valljam, hogy nincs. Bár az Egy sötétebb mágiának még csak a közepe felé tartok, szóval még ki tudja... :)


De ahhoz képest, hogy alig olvastam valamit áprilisban, könyveket vásárolni mégis csak sikerült. Én lepődtem volna meg legjobban, ha még az sem lett volna. De tökre tudatos meg átgondolt voltam most, mert csak olyanokat vettem meg, amiket annyira vártam, hogy még a megjelenés dátumát is feljegyeztem a Moleskine-embe. Remélem, érzitek a súlyát.

Anne Tyler: Az ecetlány - még márciusban jeleztem, hogy ezt mindenképp szeretném megszerezni, mert Makrancos Katát úgy alapból szeretem, ahogy a feldolgozásait is általában. Sorra ugyan még nem került, de már csak idő kérdése. 

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia - amikor megtudtam, hogy az írónőnek újabb könyve jelenik meg idehaza, totálisan odáig voltam meg vissza. Imádtam Az Archívumot, sőt még a második részt is, és biztos voltam benne, hogy részemről ez a könyv sem lesz mellényúlás. Jelenleg most ebben a világban létezem. :)

Josh Malerman: Ház a tó mélyén - most pénteken zsákmányoltam magamnak, szóval már majdnem átcsúszott májusra. De húúúúú.... iszonyatosan kíváncsi vagyok erre a rövidke kis könyvre, úgyhogy hamarosan elolvasom. 

Az áprilisból tanulva most nem nagyon tervezek semmit májusra. Inkább picit sodródom az árral, hagyom, hogy bizonyos könyvek bevonzzanak, bizonyos könyvek pedig elvezessenek újabbakhoz. Nem fogok ellenállni, eldöntöttem. A május szóljon most erről.
A lemaradásaimat viszont igyekszem minél hamarabb pótolni, szóval jönni fog írás Roald Dahl: Boszorkányok című regényéről most már tényleg. Biztos lesz olyan poszt, amiben Sissiért fogok rajongani és írni fogok még a Nyitott Akadémia sorozatban megjelent A lélek dolgai című kötetről is. Egyelőre ennyi, aztán majd ez is alakul. 

Többiek:

9 megjegyzés:

theodora írta...

Jó könyveket szereztél be ebben a hónapban, mindegyikre kíváncsi vagyok - a Schwab könyvet elvileg nemsokára én is olvashatom.
Nekem is elég rapszódikus volt az áprilisi olvasmánylistám és én is igyekszem kevésbé rágörcsölni, hogy mit 'kell' olvasnom.
Spontás jó olvasmányélményes májust kívánok neked!

PuPilla írta...

Nekem a március volt keveset blogolós, áprilisban nagyon behoztam magam. :D
Hú, olyan szuper ez a beszerzéses kép, reklámfotókat kéne csinálnod a kiadóknak, mert annyira megkívánja a ember a könyveket róla! :D
Malerman és Schwab nálam is olvasós lesz, Tylerről letettem a spulnis könyv után, nagyon semmilyen volt nekem.
Néha tök jó nem tervezni, főleg olyan területein az életnek, ahol nem is muszáj. :) Jó kis spontán válogatós-olvasós májust neked! :)

Amadea írta...

Akkora ufó vagyok, nekem nem volt hűha-élmény A szél neve (meg is vádoltak, hogy miattam most már senki nem fogja elolvasni:DD), nem kenyerem a hagyományos-történetmesélős fantasy, amit annak tudok be, hogy ki nem állhatom a középkort és az arra hajazó világokat.:)
Az Egy sötétebb mágia engem is érdekel, de majd óvatosan elkunyerálom valakitől vagy ilyesmi.
Igazad van, néha hagyni kell, hogy egy adott könyv hadd "emésztődjön". Nekem sikerült rágörcsölni a kevés olvasásra, elég sok feledhető könyvet is sikerült emiatt összeszedni, szóval megvár téged Az üvegtrón (csakazértis így írom).:)

Nikkincs írta...

Abszolút egyetértek azzal, hogy kellenek az ilyen hónapok. Ha egy könyvben merülsz el, de az igazi élményt ad, akkor mindegy is a darabszám, nem az a lényeg! Nekem is negatív rekord lett posztokban az április - fura egy hónap volt :/
Mindhárom beszerzésedre nagyon kíváncsi leszek: Az ecetlány a Makrancos Kata miatt érdekel, kedven Shakespeare-em :), Schwabtól pedig az Archívumot nagyon szerettem anno, a Ház a tó mélyén meg egyszerűen érdekesnek hangzik.

Heloise írta...

@Theodora: ó, a Schwab könyv! Olvasd, olvasd - elképesztően remek. :) Én most nagyon fangirl üzemmódba kapcsoltam.
Így van, éljen a spontaneitás! :)

@PuPilla: Igen, emlékszem, hogy te pedig múlt hónapban "vesztél el" kicsit. :) Sebaj, kell ez szerintem - új lendületet ad aztán meg ilyenek.
Ó, hallod milyen király lenne, ha létezne ilyen állás *.* Köszii :) És az ott ám a háttérben a saját termesztésű orgonánk! (még sose volt orgonafám, szóval nekem ezért olyan nagy szám :D )
Igen, most ezt igyekszem mindenhol érvényesíteni az életemben. Nem tervezni, nem túlgondolni semmit. Egyszerűen csak lenni és élvezni, amit lehet. :)

@Amadea: Igen, emlékszem, hogy te is olvastad még régebben, de arra nem, hogy nem tetszett. :O Mármint most ezen csak azért lepődtem meg, mert nem emlékeztem rá. Valahogy ez úgy maradt meg bennem, hogy mindenki szerette :D De hát nincs ezzel semmi baj, hogy nem tetszett. Mondjuk bevallom, én is mindig ufónak érzem magam ilyenkor, ha egy könyv szinte mindenkinek tetszik, csak nekem nem :D


@Nikkincs: Ó, ezt nagyon jól megfogalmaztad! Így van, az élmény a lényeg.
Reméljük, a május annál jobb lesz, mint amennyire fura volt ez az április. Aztán majd összeszedjük magunkat :)
Az Egy sötétebb mágiát már elolvastam, héten érkezik is róla a poszt - elég rajongósra sikerült eddig.

Amadea írta...

Nem volt rossz A szél neve, csak nem lettem rajongó.:P Olyan langyos volt, amit elolvasol, de nem életre szóló élmény.

Heloise írta...

@Amadea: Jaaa, értem :) Rákerestem azután a posztodra, és már totál kiment a fejemből micsoda kommentháború folyt alatta :D

Amadea írta...

Pedig nem írtam róla rosszat... na, mindegy.:)

Heloise írta...

@Amadea: Igen, amúgy szerintem se írtál rosszat róla. De még ha rosszat is írtál volna, hát istenem, van ilyen. :) de igazad van: már oly' mindegy :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS