Pages

#szeptember

2017. szeptember 30., szombat

Szeptember utolsó napján majdnem vettem magamnak még egy könyvet, de annyira megtartóztató üzemmódba léptem miután a kedves férjem emlékeztetett az ebben a hónapban szerzett könyveim mennyiségére, hogy végül ott maradt a bolt polcán. De mivel holnap már október van, lehet, hogy visszamegyek azért a könyvért.
























Minden a The Hate U Give - A gyűlölet, amit adtál című regénnyel kezdődött, amivel megjutalmaztam magam, már nem is tudom, miért is. Pár nap múlva pedig ott ültem a  Bookdepository oldala előtt és a bankkártya adataimat pötyögtem be nagy elánnal, mert megláttam az Anne-köteteket díszdoboz kiadásban, egészen megfizethető áron, így úgy gondoltam, nem élhetek tovább enélkül. Tényleg nem, jó? S aztán ha már ott voltam, képzeljétek, pont szembejött velem Janine Beacham regénye, amiben nem csak komornyikok vannak, hanem macskák is. Már régóta a Goodreadses várólistámon volt, és végre megjelent. Nyilván, ezt is muszáj volt megvennem. Aztán érkezett hozzánk a boltba egy válogatás Lovecraft műveiből. Még nyáron kaptam az Arkham Horror nevezetű társasjátékot, és azóta elkezdtek érdekelni Lovecraft írásai, de sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy nincs egy kötete se a könyvtárban - legalábbis, ami földi halandó számára elérhető. Ráadásul igen nagy kedvezménnyel tudtam megvásárolni, szóval szerintem bűn lett volna otthagynom. És innentől kezdve a többi könyv már gondolkodás nélkül landolt a táskámban. Először Ferrante regénye, a Briliáns barátnőm, aztán pont két napja megvettem még a Holttest a fürdőkádban -t és a Minden madár az égen -t is. 



Olvasni most nem sokat olvastam, ha jól számolom, most csak hármat sikerült: a Szikomorfán születtem, a Briliáns barátnőm és Harry August csodálatos élete voltak most a társaim a mindennapokban. Az az igazság, hogy a szeptember nekem mindig nehéz hónap a munkámból kifolyólag, és ilyenkor sose sikerül remekelnem agyi tevékenységeket kívánó dolgokban. De legalább könyvesbolti morzsákat ismét zúdíthattam rátok - ha már más tevékenységekre képtelen voltam. És még mennyi van! 
Arra viszont roppan büszke vagyok, hogy a várólista csökkentéssel még mindig jól haladok. Már csak öt könyvem van hátra, ebből kettő igen rövidke, egy délután alatt elolvasható. Szóval, én ezt még mindig úgy gondolom, hogy teljesíteni tudom. Októberi terveim között szerepel még kettőt elolvasni a listáról, de nyilván ismeritek a viszonyomat az elgondolásaim megvalósításához. Szóval, ezt inkább nem is ragoznám tovább. Meg nyilván nehéz lesz azért is, mert rengeteg szuperséges megjelenés van, ami felcsigázta a fantáziámat (hello Amadea és PuPilla! :) ), és egyszerűen hiperventillálni kezdek, ahányszor eszembe jut, hogy mennyire kevés időm van arra, hogy ezt a rengeteg szuper könyvet mind elolvassam. De hátha megtanulom egyszer jobban beosztani az időmet. Apropó, vettem még magamnak egy Johanna Bashford által illusztrált határidőnaplót is, hátha ez kicsit segít rajtam. 
Ja, és a legfontosabb beszerzés kimaradt: egy új Harry Potter-kötet! Méghozzá a Griffendéles jubileumi kiadás - a Hollóhátast már júliusban megkaptam születésnapomra a keményfedeles változatban. Ez a kötet most egyenesen Norvégiából repült ide hozzám a férjem útitáskájában, aki azt gondolta, ezzel fog engem megajándékozni hazaérkezése alkalmából. Szeretem ezt a fiút.


Mint mondtam, októberi tervek vannak most dögivel: olvasásra és nem olvasásra vonatkozólag is. Mozizásokat, forró csokizásokat, teázásokat, süti sütéseket és sorozatnézős esteket is tervezek, miközben persze az összes -engem érdeklő - friss megjelenést is elolvasnám, ahogy az eddig megvett könyveimet is, és persze a várólista csökkentésről ne is beszéljünk. :) Szabadidőmben az időnyerő kifejlesztésén gondolkodom amúgy. Ha azt tapasztaljátok, hogy minden tervem összejött, akkor gyanakodhattok, hogy sikerrel jártam. 
De addig is: hello, október! Már nagyon-nagyon vártalak, szeretek benned zsizsegni!

A többiek szeptembere:

7 megjegyzés:

Nikkincs írta...

Annyira jó volt most Téged olvasni, végig vigyorogtam a soraidon :)
OMG - gyönyörű az az Anne-sorozat, nem csoda hogy lecsaptál rá, én meg tudlak érteni. És úgy gondolom, hogy minden hónapban megérdemlünk egy kis csemegét, úgyhogy ismerős érzés az, hogy "átcsúszik" egy-egy beszerzés :)
Időnyerő, az kellene nekünk! :) Nagyon optimistán írtam magamnak egy őszi listát, erre a havi olvasmány adagom lecsökkent, és az új és beszerzendő könyvek még nincsenek is közte, na innen szép nyerni :)
A vcs-hez hajrá, simán menni fog év végére!

Amadea írta...

Helló, kedves könyvpiacot fenntartó hölgy!:)) Mi tetszett meg a kis listámról?

Heloise írta...

@Nikkincs: Jaj, ugye mennyire gyönyörű?? Egy dolgot sajnálok (bár össz-vissz négyezer forint volt), hogy maga a szöveg ilyen ronda, olcsó lapra van benne nyomtatva. De mindegy, tényleg gyönyörű így is, meg ennyi pénzért díszdoboz igazából szerintem nem sok.
:D igen, ez szerintem egyébként tipikus. Velem is mindig ilyesmi van. Ez Murphy, nem vitás :) De ha meglesz az időnyerőnk, simán megcsinálunk mindent, amit elterveztünk :)
Kösziköszi, nagyon izgulok amúgy, hogy sikerüljön :D (még sose sikerült :D :D )

@Amadea: hello, kedves mindenféle újdonságokra csábító hölgy! :)) Huh, a Joanne Harris könyv felcsigázott, de először akkor szeretném elolvasni az Urak és játékosokat, mert még az is kimaradt :( de láttam, megvan a könyvtárban, szóval amint visszaviszem a Ted Chian könyvet, az fog majd velem hazajönni (most csak egyesével merek hazahozni könyveket onnan :D )
Még Ferrante is! A föld alatti vasút is. Chabont is akarok olvasni miattad (ejj :D ) és A bejárónők kézikönyve is felkeltette a kíváncsiságomat.:)

Amadea írta...

Óóóó, pedig az Urak és játékosok nagyon-nagyon jó.:) Meg a Jiddis rendőrök is.
Majd írj a Chiangról, kíváncsi vagyok, mit mondasz róla.

PuPilla írta...

Öhm, helló, bocsi ha tettem valamit a neverending olvasós listádra én is! :D :D

Nahát, hogy micsoda dorbézolást tartottál most! :D Félre ne érts, nagyon helyes! ;) Persze, hogy nem lehetett az Anne dobozt se otthagyni! (a fotó is csodás lett!) Ó, és most irigykedem, neked már kétféle jubileumi Harryd is van!
Az Urak és játékosok nagyon jó, olvasd!
A Holttest a fürdőkádban egem is érdekel, aranyos kis krimi lehet. És a Minden madár az égenre, meg a Briliáns barátnőmre is nagyon fenem a fogam.
Macskák PLUSZ komornyikok, az is csak jó lehet! Na, most lassan én integetek vissza, hogy helló, Heloise, kedves bookdepózásra csábító kisasszony! :D

Jó olvasást októberre! Én is 7 könyvet abszolváltam eddig a vcs-ből, még a hátramaradó időben a rövidebbeket fogom olvasni közülük, szeretném ha sikerülne a kihívás. Nahát, neked még nem jött össze soha?

Heloise írta...

@Amadea: Harris-szel én nagyon le vagyok amúgy maradva, talán öt éve próbálkoztam az Ötnegyed naranccsal, de az akkor nem jött be valamiért, lehet a fordítás miatt, már nem emlékszem pontosan. De a darkos Harris régóta piszkálja a fantáziámat, és most az új megjelenés kapcsán emlékeztettetek erre :D :D
Mindenképp írok majd Chiangról :)

@PuPilla: hello, kedves másik vásárlásra csábító kisasszony! :D mindig teszel amúgy te is a várólistámra (csak mondom :P ), de most a friss megjelenéses posztoddal különösen :D
Igen, és jaj mi lesz még itt októberben!! :D Ugye? Szerintem az Anne-doboz abszolút szükségszerű volt. Egyébként is szerettem volna belőle angol kiadást is, szóval egy régi vágyam teljesült most.
Amúgy a jubileumi Harry kapcsán most már tényleg nehéz megállni, hogy a maradék kettőt ne gyűjtsem be :D de nem, nem tökre nem fogom, az már tényleg túlzás! (vagy mégsem?)
A Holttest a fürdőkádban tényleg aranyos krimi, nekem tetszett. Olyan hétvégi lustálkodáshoz való könyvecske.
A cicás-komornyikos könyv übercukiság szerintem is :) Nem mintha a cicák lettek volna a legfőbb szempontok a kiválasztásnál (de amúgy azok voltak :D ) :D :D
Akkor te is tök jól haladsz! :) Menni fog nekünk Pilla a vcs, biztos vagyok benne! :) Össz-vissz ezen kívül eddig kétszer próbálkoztam (egyszer hivatalosan, egyszer meg csak úgy magamnak, mert lekéstem a jelentkezést :D ), de még a feléig se jutottam el soha :D

PuPilla írta...

Egymás várólistáinak duzzasztói vagyunk, nem vitás. :D Azért örülök, hogy találtál kedvedre valókat a megjelenéses posztban, mindig reménykedem, hogy tudok valami újat és érdekeset is mutatni benne. :)
Pont ilyen hétvégi lustálkodósnak képzeltem a Holttest a fürdőkádbant. :)

Húúú, hát, szép kis sorozatod lenne akkor a jubileumi Harrykből! :D :D

Akkor hajrá nekünk a maradék vcshez! :)) Menni foooog! :)
Én eddig mindig részt vettem, és párszor nekem se sikerült. Első próbálkozásnál csak 2-t teljesítettem. :D

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS