Pages

Desert Island Discs

2012. július 19., csütörtök

Bridge a jó múltkor megcsinálta a saját Desert Island Discs - listáját, és ezen felbuzdulva (illetve a listamániámból fakadó örömmámorban úszva) úgy döntöttem, én is megcsinálom a sajátomat. Nem tagadom, hogyha olykor elegem van a világból nem szoktam azon elmélázni, hogy milyen jó lenne egy lakatlan szigetre költözni. Persze, ilyenkor mindig igyekszem eltekinteni attól a ténytől, hogy mennyire megrontott engem a civilizáció, és emiatt abszolút életképtelen lennék. Sejtésem szerint egy hetet sem élnék túl. De ezek az apróságok mind mellékesek.



Tegyük fel, hogy mégis feltalálnám magam, mert mondjuk lennék olyan előrelátó, és részt vennék egy "Hogyan maradjunk életben egy lakatlan szigeten" - tanfolyamon vagy valami ilyesmin. És akkor talán egy hetet is eléldegélnék. Ezt az időszakot pedig mindenféleképp kellemesen szeretném eltölteni, így összeválogattam a saját Desert Island Discs-listámat. A válogatásom szempontja alapvetően az volt, hogy minél vidámabb zenék kerüljenek rá, amiket ha meghallok, táncolni támad kedvem. Vagy csak úgy simán elönt a jókedv és boldogság.


1. Coldplay: Every Teardrop Is a Waterfall

A Coldplay-t alapvetően kedvelem, ezt a számukat meg különösen, mert olyan energikus, maga a dalszöveg pedig annyi mindent mond.... fantasztikus dal!

2. Big Yellow Taxi feat. Vanessa Carlton: Counting Crows
Ami eszembe juttatja, hogy miért is jobb nekem ott a lakatlan szigeten, távol az emberektől.

3. Sixpense None The Richer: There She Goes
Tiszta '90-es évek. I love it! Ezt a feldolgozást meg különösen. És nem, nem vagyok hajlandó tudomást venni arról az interpretációról, miszerint ez a dal egy óda lenne a heroinhoz. Jah, mert az Aliz Csodaországban is a drogozásról szól... ugyanmár. Vagyis hát mindenki úgy érti, ahogy akarja. Én nem értem úgy.

4. Foo Fighters: Learn To Fly
Mert ó ez is egy fantasztikus dal! Ehhez nincs is több hozzáfűznivalóm, mert felesleges ragozni.

5. Gramercy Arms: Looking At The Sun
Egyszerű, de nagyszerű. Én ettől a daltól mindig táncra perdülök, és tapsolok és éneklek - egyszerűen feldob.

6. Colbie Caillat: Brighter Than The Sun
Úgy tűnik, hogy ezek a "napos"-dalok különösen bejönnek nekem. Főleg nyáron. Ez is abszolút éneklős, dúdolgatós, táncolós.

7. Spin Doctors: Two Princes
Oké remélem érzitek, hogy kétségtelenül a '90-es években ragadtam zeneileg. Nagy részt. Hát mert ez a szám is egyszerűen annyira, de annyira... jóó!

8. Guns 'N Roses: Knocking On Heaven's Door
Jó, ez az egyetlen olyan szám a listámban, amitől nem leszek boldog. De kell valami az oly' gyakran feltörő melankolikus énemnek is. Igazából az eredeti, Bob Dylan-verziót is beválaszthattam volna, mert azt is imádom (sőt, sokkal jobban, mert kevésbé harsány)- de attól valószínűleg tényleg eluralkodna rajtam a sírás, mert annyira olyan, de olyan... Úgyhogy inkább a feldolgozás lesz nyerő ebben a helyzetben.

Ha mindezek közül csak egy dalt menthetnék meg, az az Every Teardrop Is a Waterfall lenne.

A Biblia és a Shakespeare-összesem mellé pedig magammal vinném még.... nos, ez nehéz kérdés. Az Anne-sorozat, az Elfújta a szél és a Harry Potter között vacillálok. (miután már egy csomó minden mást kiejtettem, hosszas tanakodás után). De szerintem a Harry Potter-sorozat lesz a nyerő.

A vihető luxuscikken is sokat gondolkodtam. Először a párom jutott eszembe, de akkor ki vigyázna a cicáinkra? (a cicáimat meg azért nem, mert ugye csak egy luxuscikk jöhet, nekem meg két macskám van). Szóval, végül a fényképezőgépemre esett a választásom, meg a hozzátartozó kellékekre. Biztos sok szép virág, madár meg ilyesmi lesz azon a szigeten, amit fotózhatok majd.

És azért reménykedem, hogy Bridge szigetével szomszédos leszek. Mert bár nem igénylek nagy szociális életet, azért néha jól jön. :-)

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Ha találsz valahol "Hogyan maradjunk életben lakatlan szigeten" tanfolyamot, mindenképpen szólj nekem is! Vagy csak simán nézzük végig a Lost egymillió részét. :-D

És ha közel lennének egymáshoz a szigeteink, kijátszhatnánk a rendszert, mert 16 dalunk és 2 könyvünk lenne! Hurray! :-D

Heloise írta...

Feltétlen így lesz :-D meg van a Discovery-n is valami ilyesmi műsor, de még sose néztem végig - de majd ezután! :-)

Igen-igen! És aztán együtt megkeresnénk Colin Firth szigetét is :-D

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS