Pages

Az egyáltalán nem létező tervezett olvasmányaim listája

2014. január 7., kedd


Szeretek listázni. Szinte már-már kényszeresen gyártom a pro-kontra listákat minden egyes döntésem előtt; szeretem kilistázni a tervezett menüsort egy-egy nagyobb alkalomra; egy kis füzetemben vezetem a megnézett illetve megnézendő filmjeimet, s még ki tudja milyen kuszaságokat igyekszem átlátható sorokba rendezni. Ez így első hallásra talán egy igen pedáns személynek is beállíthatna engem, de a látszat csal. Inkább azt mondanám, hogy törekszem a rendre az én kis személyes káoszomban.

S bizony, ha könyvekről van szó, akkor bizony végeláthatatlanul sok variáció előfordulhat a listákból - bár bizonyos szintig ezek elvárásokat is támasztanak az ember elé, és az elvárásokkal sose voltam jó viszonyban, szóval könnyen skizofrén helyzetekbe kerülhetek ilyen esetekben. Mint például most is. Mióta Amadea a blogján felhozta, hogy miket tervez az idei évben, azóta ezen kattog nekem is az agyam, folyton csak bámulom a könyvespolcaimat, és csak röpülnek fel a képzeletbeli listámra a különféle címek, és egyszerűen nem hagynak nyugodni. Szóval, akkor miért is ne, hát essünk neki ennek a tervezett olvasmányaim   - egyébként egyáltalán nem létező - listájára.



Maléna kertje  - ezt vasárnap már el is kezdtem ám - virtuális hátbaveregetés magamnak.
Előttem az élet - mert PuPilla ajánlója után úgy vagyok vele, hogy ezt mindenféleképp muszáj.
Marija Morevna és a Halhatatlan - mert mindenki, kivétel nélkül, olyan szupereket írt róla, és már tudom, hogy ez bizony maradandó élmény lesz.
Kraken - Amadea és Ilweran ajánlója óta piszkálja a fantáziámat, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy beszerezzem-e.
Értelem és érzelem - mert minden évben kell egy Austen, ráadásul ez lesz az utolsó regénye, amit még nem olvastam. Aztán jöhetnek az újraolvasások.
A nagy Gatsby - Fitzgeraldra Hemingway Vándorünnepe óta kíváncsi vagyok. S hát mivel is kezdhetném az ismerkedést, mint a leghíresebb regényével?
Hattyútolvajok - mert a festészet és az alkotás a témája. Ennél többet szerintem nem is kell mondanom.
Magányos vadász a szív - még a nyáron láttam a Love Song for Bobby Long című filmet, és teljesen rabul ejtett. Na, és ott emlegették folyton ezt a könyvet, úgyhogy villámgyorsan be is szereztem. Bár már egyszer nekiestem még a nyáron, de aztán félreraktam. Ebben az évben pedig végigolvasom.
Changeless - Alexia Tarabotti különös furcsa világa bevonzott teljesen tavaly, úgyhogy folytatnom kell a sorozatot és kész.
Egy jó házból való úrilány emlékei - Beauvoir régóta piszkálja a fantáziámat, talán Woolf óta kacsingatok felé.
Galaxis Útikalauz stopposoknak- a húgom egyszerűen egy zseniális posztot kerekített erről az olvasmányáról, és hát nem akarok lemaradni a belsős poénokról sem.
A sündisznó eleganciája

Bár nem tagadom, még vannak jelentkezők, akik ott ácsingóznak a polcaimon, meg persze az is elképzelhető, hogy egy hét múlva már módosítanám is ezt a listát, de most jelenleg, ebben a szent pillanatban ők a legbiztosabb tervek.

Két kupac könyvkupac


6 megjegyzés:

Amadea írta...

Jó kis könyvek.:) A lista nálam annyira absztrakt fogalom, kb. óránként változik, hogy mi van rajta... ráadásul listák egész dzsungele létezik, amelyek több ponton összeérnek.

Heloise írta...

:-D Igen, igen - abszolút át tudom érezni, velem is folyton ez van. De közben olyan jó őket írogatni :-)

PuPilla írta...

Ó, külön örülök az Előttem az életnek, de a többi is nagyon jónak ígérkezik! A Changelesst és a Galaxist is ajánlom! :) A sündisznó és a Marija Morevna pedig nekem is várólistásak.

Heloise írta...

@PuPilla: Ó, a Changelesst már el is kezdtem olvasni, bár nem tudom, eddig valahogy úgy vagyok vele, hogy az első rész sokkal jobban lenyűgözött. :-( Bár még nagyon az elején tartok, szóval remélem, még változni fog a véleményem :-D

Abigail Philip írta...

Micsoda ingyenreklám :D Bizony olvasd el az útikalauzt, mert már majd meghalok, hogy valakivel megbeszélhessem :)
Ez a lista nem is olyan rossz ötlet, lehet nekem is ezt kéne... Bár neked már a listákról kéne listát készítened. :)

Heloise írta...

@Abigail: oké, legközelebb ígérem, annak kezdek neki :-) aztán át is beszélhetjük majd ;-)
Na, hát hajrá! :-)
Hjajj, ne is mondd, tudom :-D :-D

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS