Pages

#július

2017. július 31., hétfő

A júliust a kalapok és a bonbonok bűvöletében töltöttem, miközben együtt nyomoztam főhőseinkkel egy galád tolvaj után. De hallgattam gondolatokat az élet szeretetéről is, illetve az attól való búcsúzásról is. Próbáltam elröppenő emlékek után kapadozni egy egyre zsugorodó térben, ahol jácintok nőnek a padok alatt. És újra visszatértem pár nap erejéig a gimi falai közé, ami pont ugyanolyan borzalmas volt, mint ahogy emlékeztem.


*Amúgy pedig Bóóódog szülinapot, Herri!*

Egyébként nagyon vicces, hogy szinte mindig konstans három szerzett könyv a havi mérlegem, bármit is csinálok. Ha esetleg egy hónap mégis kimarad, akkor a következő hónapban veszek hatot. Most viszont az történt, hogy nem vettem egy könyvet se. Tényleg. 
Egyet se.
Viszont, volt egy szüli(hó)napom meg részt vettem egy nyereményjátékban is. Így lett három beszerzett könyvem júliusban. 

Neil deGrasse Tyson: Ha felfal egy feketelyuk - ezt a könyvet Mamámtól kaptam. Imádom a csillagászattal, asztrofizikával foglalkozó írásokat, még ha csekély értelmi képességeimnek köszönhetően nagy részüket fel sem fogom. De én mindezek ellenére hűségesen olvasgatok ilyen írásokat meg járok előadásokra, hátha rám ragad valami. Neil daGrasse Tyson könyvét egyik barátom ajánlotta amúgy. 

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone - jaj, hát ugye nem gondoltátok, hogy ilyen ünnepi kiadás nélkül maradok? Mert én nem. És szerencsémre húgcskám se, aki meglepett vele. Természetesen, a Hollóhátas változatot kaptam, mi mást. Csodálatosan gyönyörű kiadvány, tele mindenféle plusz infóval az adott házról. Imádom!

J. K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek köve - ezt a csodaszépséges díszkiadást az Animus Kiadó játékán nyertem. Mindenki aláírta a kiadóból, köztük a fordító - Tóth Tamás Boldizsár - is. Ha ezt el tudnám mesélni a tizenhárom éves kori énemnek, valószínűleg sikongatna örömében. Én csak szentimentális felnőtt módjára sírva fakadtam a boldogságtól, amikor megtudtam, hogy nyertem, és aztán hosszú perceken keresztül nem tudtam abbahagyni. Majd akkor is, amikor a borítékból kivettem a kötetet. 

Ebben a hónapban öt könyvet olvastam el, és mindet eléggé szerettem. Elolvastam a Nyitott Akadémia keretén belül megjelent A lélek dolgait, amiben válogatott írásokat olvashatunk Almási Kittitől, Bagdy Emőkétől, Ranschburgtól, Poppertől és még sokan másoktól. Hasznos kis írások amúgy, szerettem olvasni - annak ellenére hogy majd három hónapig hevert az éjjeliszekrényemen a könyv. 
Elolvastam még Julie Buxbaumtól a Három dolgot mondjot, amit egyébként egy kis laza gimis történetnek gondoltam - és hát valahol amúgy az is, de emellett nekem tetszett még a regényben megjelenő kicsit komolyabb tónus is. Sorra került még az előző hónapban zsákmányolt Backman kötet is, a Hazavezető út minden reggel egyre hosszabb is. Ezzel a kis rövidke írásával is sikerült végigzongoráznia a lelkemen, viszont a történetnek kicsit ülepednie kellett, hogy megszeressem. Illetve befejeztem még egy múlt hónapban zsákmányolt könyvet, Katherine Woodfine regénye személyében. The Clockwork Sparrow egy nagyon aranyos, imádnivaló krimi. Csak még írni nem sikerült róla, de majd pár nap múlva részleteiben is áradozom róla egy sort. És utolsóként pedig elolvastam Jojo Moyestől a Mielőtt megismerteleket, amitől nagyon sokáig ódzkodtam, de végül rájöttem, hogy totál felesleges volt. Nagyon szerethető regény, amit jó volt olvasás után kibeszélni a húgommal egy csésze jegeskávé mellett.

Ezen kívül kifosztottam egy könyvtárat is a nagy nyári bezárása előtt. Azt hiszem, elég csak annyit mondanom, hogy két táskával vittem oda a férjemnek a könyveket, hogy inkább autóval vigye haza őket. A láthatóan lesokkolt állapotára tekintettel, gyorsan megnyugtattam, hogy csak könyvtári könyvekről van szó - s mihelyst ezt kimondtam, egy hatalmas megkönnyebbült sóhajt hallatott. Amúgy fogalmam sincs, miért vittem ki ennyit, totál pánikba ejtett most ez a bezárás. Eluralkodott rajtam a hörcsögtermészet. 

A többiek zárásai:


11 megjegyzés:

PuPilla írta...

A három könyvvel való gyarapodásra vagy beállítva, nincs kétség. :D Ú, nagyon szuperek ezek a Harry Potterek. Most már én is vágyom a díszkiadásosra, láttam belőle képeket, extrákat... nagyon szuper. :)
Én is olvastam ilyen vegyesvágott pszichológia kötetkét, de ezt A lélek dolgait még nem ismertem, majd meglesem. Almási Kitti írásait nagyon megkedveltem.
A Clockwork Sparrow bejegyzést várom! :)
És a könyvtári halmot el is fogod tudni olvasni? :D Én nagyon sokszor hörcsögösködtem már könyvtárból, de csomószor csak olvasatlanul kerültek vissza könyvek. :/

Nikkincs írta...

A hármas szám mágikus :) Könyvek terén szerintem pont ideális a beszerzésekre, szóval csak így tovább. Gratulálok a nyereményedhez, mekkora érzés lehetett ez már és milyen jófejek voltak, hogy aláírták :)
A lélek dolgaira kíváncsi lettem, szeretek néha ilyen pszichós könyveket elővenni és pl. Almási Kittit nagyon szeretem én is.
Nekem is volt egy könyvtári felhalmozásom most, de engem stresszelnek ezek, hogy olvasni-olvasni-olvasni, pedig ott vannak a saját olvasatlanjaim is - neverending story :))
Moyest folytatod majd, mármint a vele való ismerkedést?

Amadea írta...

Én is hármat szereztem be.:)
Miket vettél ki a könyvtárból?

Ui.: Emlékszem a férjed arcára, amikor egyszer eljöttél Debrecenbe, és két szatyor könyvet cipeltél oda a kocsihoz.:D

Nita írta...

A hármas számot szeretjük. :)
A könyvtár kifosztása pedig teljesen normális a nyári zárás előtt, mert különben nem lenne ám mit olvasni. :D

Heloise írta...

@PuPilla: Nekem nagyon bejött ez a díszkiadás egyébként. :) korábban nem szerettél volna ilyet?
A Clockwork Sparrowról majd hamarosan írni fogok részleteiben, de nagyon kis bájos történet :)
Huh, hallod nem tudom :D nagyon lelkes vagyok most meg minden, aztán majd kiderül :D :D jóval több amúgy, mint az olvasási sebességem :D szóval esélyes, hogy pár belőle olvasatlanul kerül vissza. :( De azért igyekszem!

@Nikkincs: igen, nagyon úgy tűnik, hogy rajtam marad ez a hármas szám ebben az évben :D
Köszönöm szépen! Igen, tényleg fantasztikus érzés volt, főleg, hogy én sose nyerek soha semmit sem. Még egy általános iskolai tombolai nyereményt se tudok felmutatni :)
Szerintem amúgy A lélek dolgai egész jó volt - persze, az írások minősége hullámzó volt, de alapvetően szerintem jó könyv. Voltak benne hasznos dolgok.
Amúgy engem is szoktak stresszelni ezek a könyvtári felhalmozások, mégis rendre bele esek ebbe :D mert hát olyan jó érzés, amikor két kupac könyvvel lép ki az ember a könyvtárból :D Igen, Moyes-szel ismerkedem majd tovább, ez biztos. :) Bár a második részt nem fogom elolvasni - én se érzem ennek szükségét, meg te is írtad, hogy nem volt olyan jó. Úgyhogy azt inkább hanyagolom majd. Az utolsó szerelmes levél az jó amúgy?

Heloise írta...

@Amadea: húú, rengeteg mindent :) A vörös sátor, Éles tárgyak, A csíkos pizsamás fiú, A fiumei cápa, Átkozott boszorkák,Ébredés, Abban a házban, Télikrumpligombóc, Harry August csodálatos élete, A szobalány, Rablás uzsonnára, Egy nap talán, Egy csésze tea és a Briliáns barátnőmet. :) Meglátjuk, mi kerül majd sorra, de képtelen voltam most otthagyni őket három hétre. Tutira ez alatt az idő alatt szeretném valamelyiket olvasni :D
Haha :D igen, most is pont olyan fejet vágott :D :D

@Nita: Igen, köszönöm!! Végre megértésre talált ez a hörcsögreflexem :D Férjem napokig értetlenkedett a kupac felett, hogy ezt mégis mikor meg hol és hogyan... :D

Amadea írta...

Az igen! Ezek szerint nálatok nincs kölcsönzési limit? Jókat vettél ki, néhányat olvastam közülük, etetik magukat, főleg a Briliáns barátnőm és A szobalány.
Pedig már megedződhetett volna.;)

Heloise írta...

De van limit, csak az ott dolgozóknál más.
Igen, ezeket pl. pont miattad vettem ki. Meg az Ébredést is meg az Egy csésze teát is.
Szerintem sose fog megedződni :D

Amadea írta...

De hülye vagyok, hát persze... bocsi. De hallottam már olyan jóságos könyvtárról, amelyik nem szab limitet, vagy a könyvtárosnak van aranyszíve.:)
Mindig ez a felelősség! Remélem, tetszeni fognak, és nem leszek családilag szidva, hogy miattam miket cipeltetek.:D

Nikkincs írta...

Tudom, Amadeának írtad, de nagyon jó kis könyveket vettél ki a könyvtárból :)
Igen, szerintem jó könyv Az utolsó szerelmes levél, teljesen más hangulatú mint a Mielőtt megismertelek, de pont ezt szeretem benne, neki sincs két egyforma könyve. A Páros páratlant szerettem még nagyon.

Heloise írta...

@Amadea: óóó, az egy álomhely lehet...! :)
:D nem, nyugi semmiképp se leszel szidva :) de jó megérzéseim vannak nekem is ezekkel a könyvekkel kapcsolatban :)

@Nikkincs: csak mondom, hogy A vörös sátor pedig miattad jött velem haza! De majd meglátjuk, hogy mennyit sikerül elolvasni belőle, szerintem ha már hármat, akkor boldog leszek :D
Majd akkor a Páros páratlannak is utánanézek, köszönöm a tippet! :) Az utolsó szerelmes levelet láttam a könyvtárunkban, szóval gondoltam majd azzal folytatom az ismerkedést (de nem vettem ki, az már tényleg sok lett volna :D )

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS