Pages

Egyéves lettem én, július 29-én...

2010. július 30., péntek


vagyis hát nem én, hanem a blog. A Könyvekkel suttogó pontosan egy évvel ezelőtt, egy unalmas júliusi délutánon kezdte meg működését. De hogy hogy is jutottam oda, hogy blogot indítsak? Hát, elmesélem Nektek röviden!

Egy júniusi napon véletlenül szemtanúja voltam
Zenka blogjának a születésének. Egy véletlen kattintás volt, mindenféle direktség vagy különösebb szándék nélkül, mégis kellemes érzésekkel hagytam el azt a blogot. Aztán néha vissza-vissza tértem rá, s elolvastam egy-egy bejegyzését, de egy idő után valahogy elfelejtődött a dolog, s mivel nem könyvjelzőztem és a nevét se jegyeztem meg, ezért mikor később eszembe jutott képtelen voltam visszatalálni.

Egy évvel ezelőtt július 29-én mérhetetlenül unatkoztam. Egyszerűen minden kínszenvedés volt, semmit se tudtam elviselni magam körül. Aztán egyszer csak beugrott „az a jó kis blog a könyvekről”, s gondoltam ezzel igazán elüthetném az időmet. S amellett, hogy elszáll ez a kibírhatatlan unalom köde a fejem fölül, még hasznos dolgot is csinálok. Ugyanis, azt hiszem ezt már elárulhato
m Nektek, a fejem olyan mint egy szita! Két-három hét és teljesen elfelejtem az olvasmányaimat: a történetet, a szereplőket... Mindent, de mindent, egyedül csak a hangulatok, impressziók maradnak meg bennem. De így legalább lejegyzem őket, jobban átrágom magam rajtuk, többet járatom az agyam az aktuális olvasmányaimon, s így valamelyest jobban megmaradnak bennem.

Egy év alatt sokat változtam: igyekszem már nem csak rohanvást megírni a bejegyzéseimet, inkább egyre többet és többet foglalkozom velük. A stílusomat, illetve a posztok végleges formáját még mindig nem tekintem kialakultnak és véglegesnek. Folyton változtatgatok, stílusokat váltok, de még nem találtam meg igazán az én hangomat. Ezt nem feltétlen tekintem rossz dolognak, hiszen úgy vagyok vele: aminek ki kell alakulnia, előbb-utóbb ki fog.

A jövőre nézve egyelőre annyi a tervem, hogy megváltoztatom a sablonomat (ha már szülinap, akkor kapjon új ruhát a szentem), illetve egy új értékelési rendszert alakítok ki (mint mostanában oly' sokan). Íme hát:

1-2: pocsék, olvashatatlan!

3-4: Az alapötlet nagyon tetszik, bár a kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után

5-6: A történet elég hullámzó volt: olvasni is jó volt, de párnának is megfelelt.
7-8: Na, hát ez egész jó volt! Voltak benne apró dolgok, amik nem tetszettek, de alapvetően jó könyvnek tartom!
9-10: Zseniális, fantasztikus, bravissimo! Levett a lábamról!

És utoljára, bár nem utolsósorban, hagytam hátra azokat a dolgokat, amiket a blogom hozott számomra. Anno fogalmam se volt, hogy ez az unalmas délután milyen fantasztikus élményeket hozhat számomra mind a könyvek, mind az ismerősök terén. Ezalatt az egy év alatt minimum a triplájára nőtt a várólistás könyveim száma, amit Nektek köszönhetek, kedves bloggertársaim és molyos ismerőseim! Rengeteg könyvet ajánlottatok számomra, amit ezúton is köszönök! Igazából, mindig kicsit furcsán érzem magam, mikor valakinek a kedvenc vagy szeretett könyvét olvasom. Szívdobogásom egyre erősödik mikor fellapozom a könyvet és valami olyasmit is érzek ekkor, mintha beletekintenék annak az embernek a lelkébe, aki ajánlotta. Mintha ezáltal közelebb kerülnék hozzá, bár személyesen nem találkoztunk és könyveken kívül másról nem nagyon beszéltünk. Tudom fura, de én akkor is mindig így vagyok ezzel.


S a másik csodálatos dolog, amit ez a júliusi délutáni döntés hozott nekem, azok Ti vagytok! Néha rácsodálkozom, hogy mit veszthettem volna akkor, ha egy évvel ezelőtt elhessegettem volna ezt az ötletemet, hogy írjak én is könyvesblogot. Akkor nem gondoltam erre, hogy mennyi mindent adhat a blogolás – ugyanis én régebben egyáltalán nem voltam vele tisztában, hogy vannak könyvesblogosok *pirul* . Egy olyan közösségnek lehetek így részese, ahol mindig van közös téma – és most mindegy, hogy vámpíros könyvek, romantikusok, szépirodalom vagy krimi. Mert mindannyian szeretjük a könyveket, és szerintem itt csakis ez számít. Ha fölnézek a molyra vagy mások könyvesblogjára tuti, hogy lesz valami, ami felvidít: egy jó poszt, egy „ez-most-kell-nekem” típusú könyv vagy egy vicces hozzászólás – egyszóval jó hozzátok fordulni akkor is, ha süt a nap az életemben, de akkor is ha mennydörög és villámlik.


Az internetről eddig három emberhez (
Amadea, Bridge, Veron) volt szerencsém személyesen is, s remélem még lesz alkalmunk újra találkozni valahogy-valamilyen körülmények között, s reménykedek, hogy más bloggerrel/ molyos ismerőssel is még összehoz a sors. Hát, csak ezeket szerettem volna Veletek megosztani!

Üdvözöl Titeket,
Heloise

17 megjegyzés:

Zenka írta...

Heloise örülök, hogy ismerhetlek- igaz csak így virtuálisan, és hogy olvashatlak. Soha nem gondoltam volna akkoriban, hogy olvas valaki is engem, és tessék: nagyon jó, hogy belekezdtél :)
Csak így tovább: várom az új sablont, meg a sok-sok Heloise-os bejegyzsét. Ja és boldogságos szülinapot a blognak.

Norin írta...

Boldog szülinapot.Blogolj még sokáig és növeld a kívánságlistámat:))

Bridge írta...

Drága Heloise,
nagyon boldog blogszülinapot kívánok! Úgy örülök, hogy ismerlek és olvashatlak. Remélem, még a nyugdíjas otthonban is követhetem majd a könyves kalandjaidat. :)

Csenga írta...

A névnapomon van a blogod szülinapja:-))) Ez már jó,még olvass,írj sokáig :-)

Amadea írta...

Nagyon sok boldog szülinapot, még több könyvet és bejegyzést kívánok (és akarok:)!:)
Remélem, sikerül még sok bloggerrel és mollyal találkoznod, és ha nem mentem az agyadra, velem is szeretnél még:)

Síontan írta...

Éljen, éljen! Ezek szerint Zenka is valaki elindítója lett :) Örülünk/örülök neked meg a blogjaidnak is (Azért a könyveset illene egy kicsit gyakrabban néznem meg kommentálnom, de ugye ami késik, az később jön, mintha nem késne :) )

Heloise írta...

Csenga, ebben az esetben Boldog névnapot Neked, így utólag is :-)

Amadea, dehogy mentél az agyamra, sőt! Én még szeretnék majd Veled találkozni :-)

Zenka, én is úgy örülök, h ismerhetlek és olvashatlak! :-) az új sablon még kicsit várat magára, mert még ki kéne találjam pontosan milyet is szeretnék... teljes a tanácstalanság :-D

Bridge, ez kedves Tőled, és én is ugyanezt szeretném a Te blogoddal kapcs-ban is :-)

Norin, köszi drága vagy! Jópár könyv került fel Tőled is a kívánságlistámra ám :-)

Siontan, köszönöm :-)

Joeymano írta...

Nagyon boldog szülinapot Nektek. És még nagyon-nagyon sok bejegyzést kívánok, meg még több blog-, és molybarátot. Én azért szeretek jönni hozzád, mert kb megegyezik az ízlésünk, és mégis máshogy látod a könyveket, és olyan jó róla olvasni. :)

Mayerné Répási Adrienn írta...

Gratulálok a blog születésnapjához!
Még rengeteg jó olvasnivalót kívánok neked!

Heloise írta...

Joeymano, nagyon szépen köszönöm! Én is egyébként pont ezt gondolom a Te blogoddal kapcsolatban :-)

Judy, Neked is nagyon szépen köszönöm, ez igazán jólesett :-)

Tessa írta...

Jajj, de szuper!!! Boldog blogszületésnapot! :) Még nagyon sok-sok bejegyzést. (nekem is legalább megtriplázódott a várólistám, amióta blogozom - mellékhatás. :D )

Heloise írta...

Köszi szépen, aranyos vagy!

PuPilla írta...

Boldog blogszülinapot! :) Én Lobo blogjával voltam picit úgy, mint Te Zenkáéval :) Találtam, lestem, olvasgattam , elfeledtem. Aztán hopp, hogy is volt, hol is volt? Csak én utána egyenesen Lobohoz fordultam, hogy hogy is kell ezt csinálni, elkezdeni. De azért hasonló a szitu. :)
Blogolj még sokat, szeretem én is olvasni, akár ez a "végleges" stílus, akár nem :P

Heloise írta...

Köszönöm Neked is, annyira aranyos vagy :-*
Nálam az a baj, h szinte sose könyvjelzőzök, mert három-négy havonta újrarakjuk a gépeket, s így mindig előről kéne kezdenem... így általában emlékezetből mennek az oldalak (mostmár azért linklistából is :-) ), s ebben az a rossz, h tényleg egy csomó jó oldalt elfelejtek :-D
Én aztán valamikor októberben találtam vissza Zenka oldalára, de akkor is valami fatális véletlen folytán (azt hiszem valami google-s keresés eredményeként jött fel) :-D na, akkor gyorsan el is mentettem a linklistámba :-D

amilgade írta...

Boldog blogszülinapot!!!!:D Továbbra is írj nagyon jó postokat, mert (önzés) szeretek benézni hozzád!!!

Elhaym írta...

Boldog szülinapot! :)

Heloise írta...

Amilgade, nagyon-nagyon köszönöm! :-* ez akkor kölcsönös, mert én is szeretek a blogodra felnézni :-)

Elhaym, nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy :-)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS