Pages

De jó volna...

2010. október 7., csütörtök

... ha ez a könyv magyarul is volna

A napokban nézegettem az Amazont és pár külföldi könyvesblogot, s igencsak megakadt a szemem pár olyan könyvön, amit szívesen elolvasnék magyarul -mivel angoltudásomra még mindig nem számíthatok eléggé egy regényolvasás során (de majd remélem, eljön az a pillanat is). S bár, tudom, hogy mostanában nem igen panaszkodhatunk a megjelenések szűkösségére, de azért gondoltam megosztom veletek ezeket is!

Szóval, bóklászásaim közben az alábbi könyveket néztem ki:



Y.S. Lee: The Agency trilógiája

A viktoriánus kori Londonban járunk. Főszereplője Mary Quinn, egy árvaságra jutott lány, akit tolvajlásért ítélnek el tizenkét éves korában , ám a bitófától mégis megmenekül. Megmentője egy intézetbe küldi a kislányt, Miss Scrimshaw Leányiskolájába, ahol megtanulja a jómodort és az etikettet. Ám ez az iskola nemcsak egy ártatlan leányiskola. Itt egy szupertitkos társaság is működik, ami női nyomozókból áll - s Mary tizenhét éves korában csatlakozik hozzájuk.
Titkokra, fokozott izgalmakra számítanék e könyv kapcsán, s persze kíváncsi lennék arra is, hogy miért vannak tőle annyira elájulva a külföldi kollégáink? Tetszik a kor, amelyben játszódik, tetszik a bentlakásos iskola is (legalábbis ebből mindig jó történetek szoktak kisülni), s a nyomozások miatt is érdekelne. Eddig két része jelent meg angolul: The spy in the House, és The Body at the Tower. Nagyon dicsérték benne a karakterábrázolásokat, s a hangulatát is, amely sokakat Dickens és Doyle regényeire emlékeztette.




Marisa de los Santos: Belong to me

Az És besétált a szerelem című regényébe teljesen beleszerettem, annyira elvarázsolt a stílusa, annak ellenére, hogy a végét nem éreztem valami jónak. Ám ekkor Lobo felvilágosított, hogy ennek bizony van folytatása, csak még nem adták ki magyarul! Hát, kérem szépen, kinek kell azért könyörögni, hogy megjelenjen magyarul is? Mert én megteszem, bizony! Kíváncsi vagyok Cornelia és Clare kapcsolatának további alakulására, s igenis olvasni szeretnék még az írónőtől! Varázsoljon el mégegyszer!








Beth Patillo: Mr. Darcy broke my heart


Azt hiszem, már a címéből is sejthetjük, hogy milyen regényről lehet itt szó, s aki ismer, azt is sejtheti, hogy vajon miért is akadt meg a szemem a könyvön, a borítóján kívül. Bizony, Mr. Darcy nevével sok mindent el lehet nekem adni -de gondolom, még sokaknak is :-). Szóval, adott itt a főszereplő, akit Claire-nek hívnak, s részt vesz Oxfordban egy Austen-szemináriumon, ahol egy csomó olyan lánnyal találja magát szemben, akik saját, valódi életükben is keresik a maguk Mr. Darcy-ját. Claire nem igazán tartozik közéjük, hiszen már van egy barátja, Neil személyében. Ám természetesen, egyszer egy napon egy magas, jóképű idegennel találkozik össze, aki feltűnően hasonlít Mr. Darcy-ra. S hát, erre kinek a szíve ne dobogna meg!
Amit én ettől a könyvtől várnék, az a visszafogott, bájos romantika, Austen utalások tömkelege, s egy modern Mr. Darcy.
Azt hiszem, ez érdekes könyv lehet, s ha még a borítót is megtartanák, az maga lenne a katarzis!

9 megjegyzés:

Tara Nima írta...

huha, az első engem is nagyon érdekelne.
meg gondolom, a második is, csak még nem olvastam az első részét sem, de remélem, mire megjelenik, bepótolom.

Zenka írta...

Én mindet akarom! Mr. Darcyt is.

Bridge írta...

Hú, ez az Agency-trilógia nagyon jónak néz ki, Mr Darcy felől pedig kétségünk se lehet... :-D Asszem megkérem az egyetemet, hogy egyből a BookDepositorynak utalják az ösztöndíjam... :-)

Heloise írta...

Nima: tudtam, hogy az első Téged is érdekelne :-) Az És besétált a szerelem, pedig egy hihetetlenül bájos regény egy nő és egy kislány kapcsolatáról, szóval azt csak ajánlani tudom :-)

Zenka: ugye? :-) bár, szerintem Mr. Darcy-n sokunkkal kellene osztoznod :-D

Bridge: igen, nagyon dicsérgették a trilógiát a külföldiek, és maga a történet tényleg jól hangzik.
:-) a BookDepository biztos szívesen venné.

Norin írta...

Én is szívesen olvasnám őket. Főleg a középsőt, éppen a gumicsizma korszakomat élem, de előbb a az És besétált a szerelmet kéne elolvasni...
Belinkeled azokat a külföldi blogokat,a miket olvasgattál. Jó kis gyakorlás lenne olvasgatni őket, és még élvezetes is.:)

Heloise írta...

Jaj, az És besétált a szerelem nagyon jó, vétek lenne kihagyni :-)
Hogy most ezeket konkrétan honnan szedtem, már nem tudom, de megadom párnak a címét, amit gyakran olvasgatok:
http://bloodybookaholic.blogspot.com/
http://evesalexandria.typepad.com/
http://katesbookblog.blogspot.com/

Nekik is ki vannak linkelve további könyvesblogok, így indulhatsz egy kis felfedező körútra is :-) vannak még ezeken kívül is nagyon jók, csak nem mindet mentettem el a könyvjelzőkhöz.

Norin írta...

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá, biztosan nem hagyom ki:)
Köszi, mindjárt megsasolom őket:))

Bridge írta...

Jelentem, beszereztem az Agency első kötetét, ma hozta meg a postás bácsi. :) Alig várom, hogy olvashassam! :o) Köszi a tippet!

Heloise írta...

Wow, Bridge! :-) Epedve várom róla a posztod :-)))

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS