Pages

#február

2018. március 2., péntek


A február valahogy az a hónap, amiben minden évben elfáradok, és azt érzem, hogy ez a hónap soha nem fog véget érni. Pedig ha objektíven nézzük, ez a legrövidebb az összes közül. Most agyi kapacitásom nem nagyon volt komolyabb művek befogadására, úgyhogy az ifjúsági kontent túltengett az e hónapban elolvasott könyveim között. Nem mintha emiatt szabadkoznom kéne, mert szerintem nem, hiszen akadtak köztük értékes regények is: mint például a Nap is csillag Nicola Yoontól, amit nagyon megszerettem, hiszen a kötelezőnek számító romantikus szál mellett olyan komoly dolgokkal foglalkozott, mint például a bevándorlás. Megismertem még Ivy Pocket kisasszonyt is, aki a legklasszabb antihősnő valaha. Róla majd hamarosan írni fogok, ha engedi majd az agykapacitásom. Illetve ott van még a Holding Up the Universe is, ami a hibái ellenére mégis emlékezetes marad számomra, pozitív értelemben. Egyébként - ehhez kapcsolódva - elég klassz pillanat volt, amikor jött az Instagram értesítés, hogy maga Jennifer Niven kedvencelte a könyvéről készített képemet. Ez azért elég menőségként marad meg az emlékezetemben. Aztán ott volt még Becky Albertalli regénye, ami alapvetően cuki volt, de számomra mégse adta azt a hűha-élményt, mint másoknak. Kicsit úgy érzem, kimaradtam valami jóból. 
A nő a tizes kabinból pedig bizonyára nem fog az év végi top5 listámon helyet foglalni. Fárasztó főszereplő, Lo Blacklock a neved!De Steinbeck Lement a hold című kisregénye kellően kompenzálta később ezt a rossz élményemet.

A februári vásárlásaimra iszonyatosan büszke vagyok, és alig várom, hogy valamelyiknek nekiessek hamarosan. Az első beszerzésem Az essexi kígyó lett. Már nagyon régóta vacilláltam a megvételén, mindig hol ezen, hol azon az oldalon voltam e tekintetben, de aztán PuPilla megerősített, hogy mégiscsak kell nekem ez a könyv. Így rögtön másnap már meg is vettem magamnak. The Bear and the Nightingale -nek ugyan hamarosan érkezik a magyar fordítása, de most valamiért mégis inkább az angol kiadáshoz kezdtem vonzódni, főleg miután Lobo pozitívan nyilatkozott a könyvről. És ha már a Bookdepository oldalán voltam, akkor Eowyn Ivey: The Snow Child című könyve is végre ott landolt a kosaramban. Ennek a regénynek ugyan létezik magyar kiadása és kapható kategória is, viszont a borító annyira elriasztott mindig a megvételétől, hogy azt elmondani nem tudom. 

Tervek:
Most márciusban megpróbálok ellenállni a könyvtár csábításának, és igyekszem saját könyveket olvasni. Hiszen a várólistacsökkentős könyveimhez még hozzá se szagoltam a decemberi kiválasztás óta. És hát egyébként is nagggyon király könyveket vásároltam ebben a hónapban is, meg január óta ott vár a polcomon Az obeliszkkapu. Bár most ezt a számításomat kicsit áthúzta az a pillanat, amikor a boltunkba végre megérkezett A tél jegyesei című könyv, amit a márciusi hóra való tekintettel tegnap este el is kezdtem olvasni. Eddig nagyon imádom, különleges könyvnek tűnik. 

A többiek és a február:
Amadea - aki már öt (!!) várólistacsökkentős könyvet elolvasott idén. Wow!
Nikkincs - aki ebben a hónapban nem csupán átlépte a komfortzónáját, hanem még a Három dolgot mondj című ifjúsági regényt is imádta. (én is :) )
Nita - akinek szupermozgalmasra sikeredett a februárja
TheoDora - aki négy könyvvel gazdagodott, és ismét rengeteget olvasott, köztük Philip Pullman trilógiáját
Szilvi - aki  - érthető okokból - nem örült az influenzának.



8 megjegyzés:

Nikkincs írta...

De jó kis vidám zárás lett ez, mosolyogva olvastalak :) Már instán írtam, de A hóleányt borítékolom, hogy imádni fogod, Heloise-kompatibilis történet és nagyon szép, keserédes hangvételű az egész. Várom, hogy mit fogsz írni róla.
The Bear and The Nightingdale-t szintúgy várom, nem tudom mikor jön magyarul, de örülök, hogy elhozza az Alexandra.
Amúgy ha agyilag teljesen zokni napjaim vannak, akkor nem is csúszik a YA/NA kategória. És azért olyan boldog vagyok, hogy ilyenkor is belefut az ember olyan kedves és humoros történetekbe, mint a Három dolgot mondj - köszi még egyszer, hogy felhívtad rá a figyelmem!
Márciusban szerintem én is hanyagolom a könyvtárat, tavalyról is van egy rakat új és szerintem szuper könyvem, jön mindjárt a Könyvfeszt és már két könyvet elő is rendeltem ebben a hónapban, pedig csak 3. napját tapossuk márciusnak :)
Emlékeim szerint tök jó vcs-s listád van, szóval hajrá, megjön majd a lendület!

Heloise írta...

Igen, én is még a Könyvfesztes nagy bevásárlás előtt szeretném elolvasni a szuperkönyveim nagyját. Miket rendeltél elő? :) Gondolom, a Zafón könyv neked is benne van a listádban :) Én A hatalom megjelenését várom iszonyatosan, nagyon kíváncsi vagyok arra a könyvre.
Az ilyen agyilag zokni állapothoz tökéletesek a YA-k, és tényleg jó ilyenkor kincsekre bukkanni. A nap is csillag is például ilyen történet lett nekem - ezt is szívből tudom ajánlani, ha megint YA-khoz lesz kedved és van a könyvtáratokban.
The Bear and the Nightingale mintha most tavasszal jönne majd ki magyarul - talán Könyvfesztre? De lehet, hogy csak Könyvhétre. Nekem valami ilyesmi rémlik.
"Heloise-kompatibilis" :) jajjj, ez nagyon jó, alig várom tényleg, hogy olvassam! Ezt pont a Nikkincs-listám miatt vettem meg amúgy ;)

Nita írta...

Nagyon szeretem a könyves képeidet, nagyon jó kis fotókat készítesz! :)
A Bear.. engem is nagyon érdekel, várom majd a véleményed róla. Minél szebb és melegebb márciust nekünk! :)

Heloise írta...

@Nita: Awww, köszönöm szépen :*
Jaj, elmondani nem tudom, mennyire várom már a napfényes tavaszt! Remélem, hamarosan beköszönt most már :)

Lobo írta...

A Bear and the Nightingale remélem Neked is be fog jönni. Majd figyelem, hogy alakul a kapcsolatotok, kíváncsi vagyok, hogy papíron mennyire jön át a hangulata, nekem a felolvasás külön élmény volt

Heloise írta...

Erre én is nagyon kíváncsi leszek, hogy papíron majd milyen lesz. De nagyon jó megérzéseim vannak vele kapcsolatban :)

PuPilla írta...

Ú, nagyon örülök Az essexi kígyó és A hóleány beszerzésének is, szerintem mindkettő fog neked tetszeni! :) :*

Heloise írta...

Én is szinte tutibiztos vagyok benne :) És köszönöm itt is, Az essexi kígyós biztatást :) :-*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS