Pages

#szeptember

2018. október 4., csütörtök

Az előző hónapokban kimaradt nálam a havi zárás, mert nem csak hogy nem vásároltam könyveket, de nem is igazán olvastam, írni meg aztán végképp nem írtam róluk, szóval nem nagyon lett volna miről mesélnem. Ennek egyértelműen a szaharai időjárás volt az oka, ami mindenféle agykapacitásomat lecsökkentette olyan szintre, hogy csak vígjáték illetve rom-kom sorozatokat tudtam nézni, de olykor még azt se nagyon. 
Mindenesetre itt az ősz, aminek már örvendeztem egy bejegyzés erejéig, a hőmérséklet is visszakúszott a nem csupán elviselhető, hanem a legcsodásabb tartományba, én meg aktívabb lettem, mint az elmúlt négy hónapban. 
Könyvvásárlások terén nem eresztettem azért el magam most sem: három könyv landolt szeptemberben a polcaimon plusz egy nagyon kedves szülinapi ajándék még a nyárról.
Sue Townsend: The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 3/4 - régóta kíváncsi voltam Adrian nyomiságaira, még anno néztem a könyvből készült sorozatot a tévében. Gondoltam, ideje lenne megismerkednem az írott formájával is. Plusz akciós volt a Bookdepón, így ezt isteni jelnek tekintettem. A könyvet már el is olvastam, a bejegyzés is hamarosan kész lesz róla.

David Willaims: Gangsta Granny - ezt is már évek óta el szeretném olvasni, egyszer talán Bridge mesélt erről a könyvről. Azóta eltelt röpke 5 év, és voila! Eljutottam odáig, hogy megvettem. Úgy gondoltam, hogy mivel ifjúsági, ezért inkább angolul rendelem meg magamnak.

Alice Walker: Bíborszín - annyira megörültem ennek a regénynek az új kiadásának!  A Kedves Jóisten! régóta várólistás könyv volt, sokszor gondolkodtam is rajta, hogy megveszem magamnak. Aztán jött a hír, hogy újra kiadják, így naná, hogy inkább megvártam a megjelenést. Alig várom, hogy olvashassam!

Chloe Coles: Bookshop Girl - egyenesen Londonból érkezett hozzám, és egyenesen a könyv szerzőjének a kezéből. Még dedikálta is. Ezt Bridge-től kaptam születésnapomra, szóval ez igazából még nyári beszerzés, de mindenképp szerettem volna róla hírt adni. Mivel egy könyvesboltos lányról szól, úgy érzem, kellőképpen invesztálva vagyok a történetben.

Szeptember hónapban hét bejegyzés született, amik közül nem mind könyvértékelős volt: írtam a kedvenc könyveim változásáról, az őszi terveimről és becsatlakoztam a témázós csapatba is, ahol az ízlésváltozásokról meséltünk. Olvasások szempontjából most hat darab könyvvel zárom a hónapot. Az Egy különc srác feljegyzéseiről, A Félelem-völgye című Sherlock Holmes kisregényről és a Volt egy farmom Afrikában-ról még szeptemberben írtam, a Szoba kilátással viszont már átcsúszott októberre, ahogy majd Adrian Mole naplója is át fog, illetve A Manderley-ház asszonya is. Utóbbit Emma Watson könyvklubjának kereteiben olvastam újra, és úgy gondoltam, hogy mivel ebből a könyvből írtam anno a szakdolgozatomat az egyetemen, igyekszem majd ezt egy bejegyzés formájába önteni. Ez kicsit sok időt vesz igénybe, de szerintem jó lesz.

És már itt is vagyunk a legkedvesebb hónapomban, a legszebb, legőszibb októberben! Igaz, most a éppen leterített egy megfázás, úgyhogy fájós torokkal és eldugult orral léptem be a kapuján, de nem kevésbé lelkesen. Kezdődjön az őszi terveimben elregélt féktelen őszi tombolás, tele csudajóságokkal. Mert ahogy Anne Shirley mondta, "Olyan boldog vagyok, hogy egy ilyen októberes világon élhetek."

A többiek szeptembere:
Amadea
PuPilla
Nikkincs
Nita
Theodora

5 megjegyzés:

Nita írta...

Nagyon hangulatos ez a kép a beszerzéseidről. :)
Teljesen átérzem a nyári agyhalottságot, én is abban reménykedem, hogy az ősz már olvasósabb lesz. Bár engem most eléggé lefoglalnak az IRL programjaim, de pont ma este a szüleimnél szeretnék végre becsavarodva a paplanba olvasni.

theodora írta...

Hajrá az őszi aktívkodáshoz! Kíváncsi vagyok az új szerzeményeidről a véleményedre (főleg a könyvmolyosra).
Hú a Manderley-ház asszonyát most én is el szeretném olvasni - egyrészt Emma Watson könyvklubja miatt, másrészt épp keresték is a könyvtárban, akkor fel is pakoltam a várólistámra!
Remélem már jobban vagy! :)

Heloise írta...

@Nita: köszönöm szépen! :) Ó a paplanba csavaródós, kuckózós olvasás a legjobb! Remélem sikerült megvalósítani. :)

@Theodora: köszii :)
Annyira szuper könyv, baromi sokrétű, biztos vagyok benne, hogy te is imádnád. Úgyhogy én csak bátorítani tudlak :)
Igen, most már meggyógyultam végre és élvezem ezt a napsütéses őszt :)

PuPilla írta...

Remélem már teljesen meggyógyultál! :)
Valóban jó most ez az ősz az agyzsibbasztó kánikula után, csak fázni nem szeretek... :D De majd én is jól becsavarodom a paplanba mint Nita. :D Én a kanapém sarkában szeretek gubbasztani ilyenkor laptoppal, könyvekkel. :)) A beszerzésekről készített fotódtól már egyenesen karácsonyi hangulatom támadt. :) Az Adrian Mole posztot várom, kíváncsi vagyok mit szóltál hozzá, ki lehet-e nőni belőle... Nekem több Adrian Mole-os könyv is megvan, de csak egyet (ugyanezt) olvastam el belőlük, nem tudom érdemes-e a többi után nyúlnom.

Heloise írta...

@PuPilla: Igen, most már teljesen kijöttem belőle, szerencsére :)
Oké, a sokmínuszos hidegeket én se szeretem, de ezt leszámítva én inkább szeretek fázni, mint megsülni, az az igazság :D
Nahát, nekem is a kanapénk a kuckózós helyem :) - plusz egy kancsónyi teával is kiegészíteném a képet :D
Nem sokára most már remélem, sikerül megírnom a bejegyzést - de egyébként nekem nagyon tetszett, szórakoztató volt. :) Bár biztos vagyok benne, hogy másképp volt szórakoztató, mint sok-sok éve lett volna. :) Szóval, én azt mondom, hogy nem lehet ezekből kinőni :))

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS