Pages

Számadás

2009. december 31., csütörtök

Elérkezett az év utolsó napja, s így Heloise számot vet tetteivel a könyvek ügyén. Az első bejegyzésem július 29-én született, több mint 5 hónapja, s az első olvasmányom, amit feljegyeztem Joanne Harris Rúnajelek című könyve volt.

A legkevesebbet olvasós, teljes hónapom az augusztus volt, ahol három könyvet sikerült elolvasnom. S a legtöbbet olvasós hónap címéért a november és a december szállt ringbe, de holtversenyben maradtak. Mindkét hónapban 10 könyvet sikerült kivégeznem.

Egyébként összesítve öt hónap alatt harminchat könyv került fel a 2009ben olvastam kategóriába, a legtöbbet az Európa Kiadótól, és a romantikus műfajban sikerült begyűjtenem. Ez is meglepő volt számomra!

Az első komment Zenkától érkezett október 20-án, Gregory Maguire A boszorkány című könyvének értékeléséhez. Ezer köszönet érte, kedves Zenka!

Szeptember végén felraktam az oldalamra egy látogató számlálót, ami azóta 2440-et mutat. Tudom, vannak blogok, ahol ennyi a havi látogatottság, de én ezzel tökéletesen megelégszem. Mit megelégszem! Fantasztikusan boldog vagyok tőle! Amikor indítottam, alig számítottam látogatókra, s most mégis felpörgött a számlálóm! Mondjuk nekem már az is sokat jelentene, ha így év végén azt mondanám, hogy 10 látogatóm volt az évben. Én minden egyes kattintásnak iszonyatosan örülök! Ezért köszönet mindenkinek!
November hónap nagy sikerének a könyves aloldal megindulását könyvelem el, melyet Natasha és Lobo szerkeszt. Nagyon szép, igényes és informatív, ahogy egy ilyen oldalnak lenni kell. Tudom, már egy csomószor írtam (igaz máshol) de továbbra is le a kalappal előttük!

És most jöjjön egy kis szubjektív díjkiosztás: először is, az Év Könyve kategóriában:

1. Emily Bronte : Üvöltő szelek - nagyon örülök, hogy nem rettentem el tőle a vele kapcsolatos rossz emlékek miatt. Számomra ebben a könyvben minden megvan, ami egy jó könyv számára szükséges. Teljesen a bolondjává tett, minden egyes sorát élvezet volt olvasni.

2. Ian McEwan: Vágy és vezeklés - az értékelésemben mesterműnek neveztem, hiszen teljesen magába szippantott az egész könyv. Gyönyörűen van megírva, már csak ezért is érdemes elolvasni, de azért a történet is tartogat meglepetéseket.

3. Mick Jackson: A vakondherceg - nagyon megszerettem a főszereplő öreg bácsit, aki sokszor megmosolyogtatott, sokszor elgondolkodtatott. Érdekes kérdést boncolgat az egész könyv: vajon mennyire különbözünk attól a képtől, amit mások látnak ha ránk néznek?

Az Év Felfedezettje kategóriában, pedig egyértelműen Ian McEwan a győztes, akinek a Vágy és vezeklés elolvasása után, elhatároztam, hogy felhajtom az életművét. Eddig A képzelgőt sikerült még tőle elolvasnom, ami szintén egy magával ragadó mű, hiszen egy gyerek szemszögéből láttatja a dolgokat.

És a Citrom Díj boldog tulajdonosa: Danilo Kis: Holtak enciklopédiája. Egyszerűen csak ennyit mondanék (tisztán szubjektíven persze): Borzalom!

A Legötletesebb Történet Díját Gregory Maguire zsebelheti be tőlem, A boszorkány című művéért. Brilliáns ötlet, jó kivitelben!

Minden résztvevőnek gratulálok, s akik nem nyertek, ne búsuljanak, lehet hogy más blogon jobb babér termett nekik! Köszönöm minden egyes könyvnek a részvételt, örülök hogy a kezembe vehettelek titeket, s díszítitek a szép polcomat!
- balra el! Taps!

Ja, és ha már Újév, akkor fogadalom:
Ahogy visszanéztem a bejegyzéseimet, rájöttem, hogy egy magyar írótól se olvastam... nos, következő évben ezt a hiányosságomat szeretném pótolni, s Bridge után szabadon, elnevezném Kortárs magyar irodalom project -nek. Szóval, a következő évi jelöltjeim a következők lennének:
1. Grecsó Krisztián: Isten hozott!
2. Benedek István Gábor: Varázs
3. Szabó Tibor Benjamin: 47
4. Darvas László: A könnymutatványosok legendája
5. Tisza Kata: Reváns
6. Hász Róbert: A künde
7. Péchy Blanka: Regény
8. Szabó Magda: A pillanat
9. Nagy Bandó András: Sosemvolt Toscana
10. Kiss Ottó: Javrik könyve
11. Závada Pál: Jadviga párnája
12. Vámos Miklós: Zenga zének

És most szeretnék minden kedves Olvasómnak, Bloggertársamnak, Idetévedőnek sikerekben és igazán jó olvasmányokban gazdag Újévet kívánni! Remélem, a kiadók sok jó könyvvel fognak minket elárasztani a következő évben, vagy a könyvtár egy eldugott polcán sikerül rálelnünk egy elfeledett, ám fantasztikus könyvre!

Üdv Nektek,
Heloise

10 megjegyzés:

Christina alias Pöfivonat írta...

Neked is Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok. :)

PuPilla írta...

BÚÉK neked is! :)

Lobo írta...

BUÉK Sok könnyvel és olvasmányélménnyel.

Joeymano írta...

Nagyon ötletes ez a díjátadó! A vakondherceget most már tutira el fogom olvasni. :)
Boldog Új Évet neked is, itt is, és további szép sikereket kívánok! :)

Rose C. Saralyn írta...

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Neked is Heloise!
Tetszett ez a bejegyzés ;)

Tara Nima írta...

jó kis összegzés.:)
BUÉK neked is!

Ági, aki főz írta...

BUÉK! Azt hiszem tényleg nem árt magyarokat is sorra venni. A listádról Grecsó, Závada tetszett, a Nagy Bandót félbe hagytam, mert untam, Tisza Kata Revánsa nem az én világom, a könnymutatványosok pedig elég borzalmas, mármint a tartalma, amúgy biztos jó könyv.

Heloise írta...

Köszönöm mindenkinek! :-)

Hát, igazából még Tisza Katától semmit se olvastam, és Darvastól se igazán. Mondjuk csoporttársaim nagyon dicsérték őket, ezért bepróbálkozom velük. :-)

Nagy Bandótól még csak novellákat olvastam, azok viszont nagyon tetszettek, úgyhogy hátha... :-)

BridgeOlvas írta...

Nagyon tetszett az összegzésed! A projectedhez sok sikert, kíváncsian várom majd a beszámolókat! :-)

Heloise írta...

Köszi Bridge :-)

És köszönöm szépen az ötletet is a projecthez :-)

Ha minden igaz, akkor már januárban meglesz az első beszámolóm...én is kíváncsi vagyok, hogy fogok velük boldogulni, mert még nem nagyon olvastam kortárs magyar irodalmat... hiába, én már csak ilyen klasszikus függő vagyok magyar irodalom terén ;-) na, de hátha ez is bejön majd...

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS